A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

На території Недригайлівського та Середино-Будського районів встановили карантин

Дата: 30.07.2020 10:33
Кількість переглядів: 276

Відповідне рішення було прийняте під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулось під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія БАННІКОВА. Посилення протиепідемічних заходів на зазначених територіях пов’язане із значним поширенням COVID-19.

На підставі подання Головного державного санітарного лікаря Сумської області Володимира ЗБАРАЖСЬОГО від 29 липня у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації з коронавірусної інфекції COVID-19 у селищі міського типу Зноб-Новгородське Середино-Будського району та Недригайлівському районі головам райдержадміністрацій та керівникам органів місцевого самоврядування необхідно забезпечити організацію самоізоляції для встановлених контактних осіб з проведенням медико-санітарного спостереження протягом 14 днів з моменту останнього незахищеного контакту та лабораторного обстеження.

У разі виявлення осіб з ознаками гострих респіраторних та інших захворювань, що не виключають COVID-19, необхідно буде організувати проведення лабораторного обстеження методом ПЛР у вірусологічній лабораторії Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Разом з цим фахівцям з первинної медичної допомоги спільно з працівниками Національної поліції забезпечити дієвий контроль за дотриманням самоізоляції контактними особами. Функціонування медичних закладів на території зазначених районів можливе лише у режимі суворого дотримання протиепідемічних заходів.

Члени комісії прийняли також рішення заборонити проведення масових (розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших, крім культурних) заходів, а також діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, та  відвідування закладів дошкільної освіти.

У той же час у Недригайлівському та Середино-Будському районах посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів населенням, підприємствами та організаціями, які надають послуги з обслуговування населення. Що стосується громадського транспорту, то перевізникам необхідно забезпечити неухильне виконання правил перевезення пасажирів на період карантину (обов’язкове перебування водіїв та пасажирів в масках, проведення дезінфекції транспорту, допускати до роботи водіїв після обов’язкового контролю стану здоров’я медичним працівником, проведення температурного скринінгу та опитування на наявність ознак COVID-19).

Сергій Банніков також наголосив головам районних державних адміністрацій та керівникам місцевих органів самоврядування на необхідності розгляду питання щодо обмеження руху громадського транспорту та позачергового обстеження методом ІФА всіх медичних працівників та працівників соціальної сфери.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь